marți, 25 mai 2010

Scandal la FCM Dorohoi

Mai mulţi jucători ai FCM Dorohoi au pornit o adevărată revoltă, fiind nemulţumiţi de o serie de nereguli de la echipă. Totul a pornit de la meciul contra Luceafărului Mihai Eminescu, din urmă cu trei etape, când Mircea State, antrenorul dorohoienilor, a introdus pe teren doi fotbalişti care nu aveau drept de joc. Rezultatul din teren, 1-1, a fost contestat de oficialii Luceafărului, iar comisiile Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) au soluţionat favorabil contestaţia, astfel că Luceafărul a câştigat cu 3-0, la "masa verde". O parte dintre jucători l-au acuzat pe Mircea State că "a trântit meciul" şi că în mod deliberat i-a folosit pe cei doi, având intenţia de a-i ajuta pe adversari. În replică, Mircea State a spus că a recurs la această soluţie pentru că nu avea alţi jucători la dispoziţie. "Unii nu au vrut să joace, invocând tot felul de motive. Printre altele au spus că nu au primit prime de joc, că nu au putut să se antreneze pe terenul principal şi altele", a precizat el.
În semn de protest, dorohoienii nu s-au prezentat la meciul cu Nord Star Pomârla, din urmă cu două săptămâni, în ziua meciului fiind doar şapte jucători pregătiţi să facă deplasarea.

Un nou episod al poveştii s-a derulat în urmă cu două zile, la meciul de pe teren propriu cu ProSport Vf. Câmpului, în care dorohoienii s-au impus cu 8-1. Jucătorii nemulţumiţi au avut o discuţie cu primarul Dorin Alexandrescu. "Domnul primar nu ştia nimic de toate aceste lucruri şi a rămas ca jucătorii să ne întâlnim din nou cu dumnealui, undeva în cursul acestei săptămâni", a menţionat jucătorul Mihai Vătavu.

Poziţia lui Mircea State faţă de "răsculaţi" este una tranşantă, spunând că "nimeni nu este obligat să joace, dacă vor să plece, o pot face".
Problemele de la FCM Dorohoi nu se opresc aici, echipa fiind în pericol să fie exclusă din campionat, pentru neplata unor datorii. Potrivit conducerii AJF, FCM-ul are de plătit în contul asociaţiei 1.290 de lei, bani reprezentând o serie de datorii, unele dintre ele chiar din sezonul trecut. FCM Dorohoi are în acest moment conturile aproape goale.
Sezonul trecut echipa a supravieţuit din banii încasaţi de pe urma meciurilor disputate de FC Botoşani pe arena dorohoiană, iar fotbaliştii nu au primit niciun fel de prime de joc. În cea mai mare parte a acestui campionat cheltuielile au fost acoperite de un om de afaceri.

DUMITRU BRANZA suspina dupa penalty-uri.

"Nu avem jucători care să scoată 11 metri. Mie mi-a părut bine că jucătorii nu s-au pierdut cu firea şi au început să joace mai determinaţi. Am văzut şi la Campionate Mondiale jucători cu nume în lumea fotbalului care au ratat. Nu urmăresc antrenamentele, dar cred că nu exersează loviturile de la 11 metri”, a spus Dumitru Brânza

Sambata la Ramnicu Sarat ne fluiera prahoveanul Neagu.

CCA l-a delegat la partida de sambata (ora 11:00) dintre CSM Rm. Sarat si FC Botosani pe centralul Catalin Neagu din Poenari (cetatea lui Vlad Tepes - Prahova), care urmeaza sa fie ajutat la cele 2 tuse de Paul Dimancea din Constanta si Vlad Barleanu din Bucuresti.