marți, 8 iunie 2010

MEGA-SCANDAL - ANTRENORI BATUTI LA BOTOSANI

SECUNDUL MCDowell a ajuns la Spitalul Mavromati cu nasul spart si ochii umflati. După ce au fost primiţi călduros de publicul botoşănean pe Municipal, antrenorii naţionalei de rugby a României, Romeo Gontineac si Steve McDowell au sfârşit prin a fi bătuţi sambata noapte in Botosani la iesirea dintr-un club, unde se pare ca au intrat in conflict cu fidelii stabilimentului din cauza unor femei. Purtătorul de cuvânt al Federaţiei de Rugby, Lucian Lorin, susţine că cei doi antrenori, botoşăneanul Romeo Gontineac şi neozeelandezul Steve McDowell, au fost agresaţi, pe drumul dinspre club spre hotel de un grup format din mai multe persoane. Dacă Romeo Gontineac s-a ales doar cu o lovitură de "box", în schimb neozeelandezul a ajuns la Spitalul Judeţean Botoşani, având nevoie de îngrijiri medicale în urma loviturilor primite. Antrenorul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial acut cu echimoze orbitale bilateral şi contuzii de piramidă nazală.

"Din nefericire, ce a fost frumos s-a sfârşit urât la Botoşani. A fost o întâmplare regretabilă. Antrenorii se îndreptau spre hotel în momentul în care au fost agresaţi şi bătuţi. Când ajungem în Capitală vom consulta avocatul FRR şi vom vedea dacă depunem o plângere penală împotriva agresorilor. Steve McDowell îşi va scoate un certificat medico-legal. Sper ca şi pe plan local să se întâmple ceva şi agresorii să fie traşi la răspundere", a declarat pentru Monitorul de Botosani., Lucian Lorin, (purtătorul de cuvânt).
"Seara „îndrăznesc” şi rugby-iştii (antrenorii lor mai exact), să iasă la un club din oraş. Acolo dau peste oamenii lui Costică, omul ăla de afaceri despre a cărui corectitudine în afaceri s-a scris în zeci de mii de ziare, s-au făcut ştiri la TV, s-au organizat proteste de stradă, dar pentru care legea este aşa, o chestie doar pentru fraieri. Şi gorilele îşi simt teritoriul în pericol, adică cum, vine cineva la Botoşani fără să le ceară lor voie, fără să se plece în faţa lor? Aşa că le mulţumesc şi ei în felul lor rugby-iştilor, adică le umflă puţin ochii. Sigur, a fost un atac cu forţă disproporţionată ca să folosesc un termen din sport, au tăbărît gorilele pe doi oameni", a relatat ziaristul Sergiu Balascau intr-un editorial publicat pe Botosaneanul.ro