joi, 20 mai 2010

LUCEAFARUL A INVINS

Liderul Luceafarul Mihai Eminecu si-a respectat azi blazonul si nu s-a incurcat in fata mai modestei Avantul Albesti pe care a invins-o cu scorul de 5-1 (2-0). Astfel "ecologistii" s-au desprins deoacamdata in fruntea clasamentului la doar 3 puncte de FC Vorona, insa urmeaza sa mai primesca inca 2 puncte de la Comisia de Disciplina , in urma manariilor facute de antrenorul Dorohoiului, Mircea State, avand in fapt un avanataj de 5 puncte cu 4 etape inainte de final.

Cristi Popovici nu se lasa intimidat de declaratiile conducatorilor

Dupa ce finantatorul Valeriu Iftime i-a taxat pe jucatori, dupa meciul de la Galati numindu-i "mercenari", Cristi Popovici a sarit in apararea puisorilor mecenari, care joaca mai mult turca decat fotbal. "Jucatorii mei nu sunt mercenari, e foarte urat sa-i numesti asa. Prefer sa nu comentez ce a spus Valeriu Iftime", a spus azi Cristi Popovici.

"Pescarii" de la Tulcea au ajuns deja de azi, la Botosani.

Tulcea e o echipă care se respectă, vine de la distanţă foarte mare şi nu poate ajunge la Botoşani de vineri ca apoi sîmbătă să intre în teren, este o echipă care are standardele ei, posibilităţi financiare probabil şi tratează fotbalul cu respect şi atunci nici rezultatele nu sunt întîmplătoare”, a marturisit Cristi Popovici.(sursa botosaneni.ro)

Popovici : „Cu Tulcea avem 70% şanse la o victorie”


C Botoşani va întîlni sîmbătă pe teren propriu vizita formaţiei din sud, Delta Tulcea, partida fiind penultima din acest sezon competiţional, disputată acasă. Înaintea meciului, tehnicianul grupării locale susţine că mizează pe o victorie, în condiţiile în care adversara întîlnită nu mai are vreun obiectiv de îndeplinit în acest final de campionat. „Delta Tulcea este o echipă care mereu stă instalată pe poziţii fruntaşe, dar asta nu înseamnă că nu avem 70% şanse să cîştigăm meciul acesta, nici măcar la egalitate nu ar trebui să fie pentru joc, pentru că Tulcea este o echipă fără obiectiv practic din acest moment, atît că toţi jucătorii joacă pentru prime, pentru a rămîne în lot la Tulcea în sezonul viitor, dar nu că au o miză în ceea ce priveşte acele trei puncte, ori lucrul acesta coroborat cu dorinţa noastră de a obţine victoria, sper să reuşim”, a declarat Cristian Popovici, antrenor principal FC Botoşani. Şi în ciuda faptului că gruparea tulceană a ajuns deja la Botoşani, Cristi Popovici susţine că acest aspect nu poate fi considerat unul îngrijorător. „Este o echipă care se respectă, vine de la distanţă foarte mare şi nu poate ajunge la Botoşani de vineri ca apoi sîmbătă să intre în teren, este o echipă care are standardele ei, eu posibilităţi financiare probabil şi tratează fotbalul cu respect şi atunci nici rezultatele nu sunt întîmplătoare”, a mai spus Popovici. Antrenorul grupării locale a mai lăudat de asemenea lotul echipei dobrogene, care este unul omogeniz, avînd ca rezultat poziţia fruntaşă din clasament. „Tulcea în primul rînd are un lot care a fost constant în permanenţă, atît ei au făcut îmbunătăţiri, au schimbat doi, trei jucători, s-au ajutat de mulţi jucători de la Constanţa de valoare foarte bună, dar repet ei au păstrat un lot compact, omogen, pe cînd la Botoşani, dacă vreţi, au fost schimbaţi, foarte, foarte mulţi jucători în tur la începutul campionatului, în retur s-au schimbat foarte mulţi jucători şi probabil asta lipseşte Botoşaniului deocamdată”, a încheiat Cristi Popovici. (sursa botosaneanul.ro)

Obiectivul pentru ultimele 4 meciuri


Prezent azi, in fata presei antrenorul grupării locale, Cristi Popovici a afirmat că îşi doreşte să obţină două victorii în ultimele meciuri disputate pe teren propriu (Delta Tulcea şi Tricolorul Breaza) din acest sezon competiţional. „Asta este ideea de bază şi practic în aceste două meciuri pe teren propriu ne propunem clar victoria pentru suporteri în mod special, pentru că din discuţiile avute cu jucătorii în toate deplasările, poate mai puţin la Brăneşti unde am întîlnit într-adevăr o tribună mai plină, în jur de 1.500 de oameni, în schimb pe unde jucăm 100, 200 de spectatori, spre deosebire de Botoşani unde într-adevăr vin 1.500-2.000 de oameni permanent la meci şi din păcate nu am reuşit să le oferim satisfacţia victoriilor pe teren”, a declarat Cristian Popovici. sursa botosaneanul.ro

bancul zilei

Nevasta unui detinut in audienta la directorul penitenciarului:

- Domnule director, am venit aici sa va rog sa-i dati barbatului meu o munca mai usoara.

- Dar, doamna, barbatul dumneavoastra lipeste etichete pe sticle.

- Nenorocitul, mie mi-a zis ca sapa la un tunel.

Lefurile fotbalistilor atarna de meciul cu Delta Tulcea

Conducatorii FC Botosani le-au cerut jucatorilor sa invinga sambata pe Delta Tulcea pentru a-si primi si diferenta din rata contractuala.
Meciul de sambata cu dobrogenii este crucial pentru multi jucatori. Pe de o parte este unul din ultimele in care mai au sansa de a-si salva locul la FC Botosani, iar pe de alta parte sunt obligati sa castige pentru a primi si cea de a doua jumatate din rata contractuala. Presedintele clubului a avut o discutie cu toti componentii lotului si le-a cerut sa invinga. In plus, Valeriu Iftime, cel care se ocupa de plata contractelor si a primelor de joc, spune ca va achita banii diferentiat, in functie de evolutia jucatorilor in acest sezon. (Razvan Sauciuc)
„In momentul acesta am o datorie de peste 100.000 de euro catre jucatori, care inseamna diferenta de contracte si primele de joc restante. Teoretic banii ii am, dar practic nu sunt la mine in buzunar. Cred ca am sa le pregatesc o surpriza interesanta si o sa-i platesc in functie de cati bani am pe cei care merita”, Valeriu Iftime, finantator FC Botosani
„Nu mai avem emotii in privinta retrogradarii chiar daca nu suntem si matematic salvati, dar vreau sa castigam meciul de sambata. Suntem datori suporterilor pentru ca de la meciul cu Gloria Buzau din prima etapa a returului nu am reusit sa mai castigam pe teren propriu. Am avut o discutie cu jucatorii si le-am cerut sa castige meciul cu Tulcea pentru ca banii in mod sigur vor veni”, Cornel Sfaiter, presedinte FC Botosani

Joc restanţă disputat în Campionatul Judeţean

http://www.asroma.ro/images/galerii/nsp82/dsc_0296.jpgLa Ipoteşti va avea loc astăzi, de la ora 18.00, jocul restanţă din Campionatul Judeţean de fotbal dintre Luceafărul Mihai Eminescu şi Avântul Albeşti. În acest moment, Luceafărul se află la egalitate cu FC Vorona, ambele având 52 de puncte, însă formaţia lui Petru Filip aşteaptă să se soluţioneze contestaţia depusă la sfârşitul jocului cu FCM Dorohoi, încheiat 1-1, meci în care dorohoienii au disputat partida cu mai mulţi fotbalişti fără drept de joc. Cu cele trei puncte pe care le-ar putea câştiga la "masa verde", Luceafărul ar acumula în clasament 54 de puncte, iar o victorie cu Avântul Albeşti le-ar asigura un nou titlu de campioană a judeţului, indiferent de rezultatul derby-ului cu AS Roma, pe care îl vor susţine în ultima etapă în deplasare.

Planurile celor din Mihai Eminescu ar putea fi date totuşi peste cap de echipa pregătită de Octavian Faier, Avântul Albeşti. Acesta s-a arătat încrezător în şansa formaţiei sale de a obţine cel puţin un punct. "Cred că de când am venit la Albeşti, echipa a arătat o altă faţă. Am jucat doar pe teren, nu ne-a interesat ce fac ceilalţi. Chiar nu ne interesează cine ia campionatul. Noi ne vom juca şansa pe teren şi nu vom face jocurile nici Luceafărului şi nici Voronei. Cred că dacă reuşesc să strâng toţi jucătorii, să vină şi cei care sunt la Iaşi la facultate, vom reuşi să punem probleme mari Luceafărului", a susţinut Octavian Faier.

La egalitate de puncte cu FC Vorona, Luceafărul Mihai Eminescu ar pierde titlul de campioană a judeţului, Vorona având de partea sa avantajul rezultatelor directe înregistrate în acest campionat.

o echipa de mamaligari

Valeriu Iftime: Acțonarii FC Botoșani s-au declarat extrem de nemulțumiți de prestația echipei la Galați și promit că din vară se va face curățenie în lotul FC-ului. „Sunt indolenţi, nu au nicio morală, nimic. Suntem o echipă de mămăligari. Dacă vor să ia banii bine, dacă nu, nu. În rest, mai bine rup banii, îi tai, îi dau în piaţă. A fost o ruşine de fotbal. Nu mă poate obliga nimeni să îi plătesc. Până nu aduc puncte din deplasare, 6 puncte, nu le dau nimic. N-au decât să plece acasă. Decât să dai bani la fotbal la Botoşani mai bine îi îngropi sau îi pui într-o valiză şi le dai drumu pe Dunăre. Nu am jucat, am mimat fotbalul”, a izbucnit Valeriu Iftime la finalul meciului de la Galați.

Patronul Elsaco a continuat să-i critice pe jucătorii lui Popovici însă în același timp i-a dat ca exemplu pe cei ce transpiră în tricoul formației roș-alb-albastre: "lui Apostol şi Codreanu nu am ce să le reproşez pentru că şi azi au muncit, s-au zbătut şi nici lui Tincu, care e fotbalist. Ceilalţi au fost nişte puturoşi şi nişte indolenţi. Ce au jucat ei azi pot să joc şi eu dacă fac câteva antrenamente. La cum au jucat ar trebui să-i trimit fără autobuz acasă şi să-i chem mâine dimineaţă la 8.00 la antrenamente".

Cornel Șfaițer nu s-a arătat nici el prea încântat de evoluția jucătorilor: "Am făcut un joc slab în faţa unei echipe modeste. Nu aveam voie să nu câştigăm, în faţa unei echipe precum Dunărea Galaţi. Este adevărat că am avut şi multe absenţe dar asta nu este o scuză pentru jucători. Cei care au intrat pe teren trebuiau să arate că merită să joace. Ne-am dorit să terminăm pe un loc cât mai bun dar din păcate nu reuşim. Avem stadion frumos, avem condiţii destul de bune, avem suporteri destul de mulţi faţă de alte echipe, vrem banii la zi dar pierdem la Galaţi în faţa unei echipe care era aproape retrogradată. Nu e normal”.


Stadionul "Municipal" va fi pregătit pentru joc

Pregătirile pentru meciul internaţional de rugby de pe Stadionul "Municipal" au intrat în linie dreaptă. La mijlocul acestei săptămâni, o delegaţie a Federaţiei Române de Rugby a avut o întrevedere cu primarul Cătălin Mugurel Flutur şi cu reprezentanţii Serviciului Baze Sportive şi Zone de Agrement (SBSZA).

Cele mai importante probleme ridicate de reprezentanţii FRR au fost cele legate de modul în care vor fi montate buturile, dar şi de prelungirea gazonului cu şase metri pătraţi în cele patru colţuri ale terenului. "Montarea buturilor va fi o operaţiune delicată. Au 17 metri, iar baza unde vor fi montate trebuie să fie solidă pentru a nu ne trezi cu probleme. Din acest motiv, doi reprezentanţi ai serviciului nostru au mers astăzi (n.r. ieri) pe Stadionul «Emil Alexandrescu» din Iaşi pentru a vedea soluţiile adoptate de cei de acolo. De asemenea, o altă problemă importantă ridicată de cei de la FRR a fost ca în colţurile terenului să fie pus nişte gazon rulou de şase metri pătraţi în plus, pentru ca terenul să aibă dimensiunile regulamentare unui meci internaţional", a declarat Eugen Ţurcanu, directorul SBSZA.

Pentru ca "stejarii" să fie susţinuţi frenetic de un public cât mai numeros, prefectul judeţului, Cristian Roman, vrea ca intrarea suporterilor la meciul internaţional de rugby dintre România şi Ucraina să fie liberă. "Noi credem că va fi liberă intrarea, însă depinde şi de condiţiile pe care le impun cei de la Televiziunea Română, postul care va transmite jocul", a specificat Cristian Roman.

Pe de altă parte buturile care vor fi montate pe Stadionul "Municipal" vor fi împrumutate de la Iaşi. Eugen Ţurcanu a declarat că municipalitatea botoşăneană s-a înţeles cu cea din Iaşi pentru împrumutul buturilor. "Timpul până la meciul România-Ucraina nu mai permite confecţionarea unor buturi. În plus nici nu avem buget pentru acest lucru", a adăugat directorul SBSZA.

Botoşănean numit antrenor al "stejarilor"

Înaintea dublei din cadrul recalificării pentru Cupa Mondială dintre România şi Ucraina, botoşăneanul Romeo Gontineac a fost numit antrenor al naţionalei României de rugby. Romeo Gontineac, născut la Hlipiceni pe 18 decembrie 1973, a fost desemnat de Federaţia Română de Rugby (FRR) să pregătească reprezentativa de seniori alături de neozeelandezul Steve McDowell, fost internaţional "All Blacks". Cei doi, care au făcut parte şi din vechiul staff, Gontineac fiind secund, iar Steve McDowell fiind responsabil cu pregătirea fizică a rugbiştilor, au fost numiţi să se ocupe de pregătirea "stejarilor" după ce fostul antrenor, francezul Serge Lairle, nu a acceptat diminuarea contractului, FRR renunţând astfel la serviciile sale. "Financiar nu ne mai permitem pentru că bugetul nostru s-a redus, la fel ajutorul de la IRB. I-am făcut o nouă ofertă mult sub ceea ce doreşte", a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.

Prin numirea sa alături de Steve McDowell la cârma reprezentativei de seniori, Romeo Gontineac va conduce practic pentru prima dată un joc pe care România îl va susţine pe teren propriu, chiar la Botoşani, locul unde se va disputa pe 5 iunie de la ora 18.30 pe Stadionul "Municipal" meciul retur din cadrul recalificării pentru Cupa Mondială dintre România şi Ucraina, turul urmând a se disputa cu două săptămâni mai devreme, pe 22 mai la Kiev. "Mă simt onorat şi obligat să transmit valorile pe care le-am acumulat timp de 16 ani la echipa naţională. Este o onoare pentru că sunt puţine discipline sportive care pot reprezenta cu brio ţara şi cred că rugbyul este una dintre ele. Pe plan personal este o ambiţie să reuşesc la echipa naţională. Primul obiectiv este să calific România la Cupa Mondială", a susţinut botoşăneanul.

Romeo Gontineac va fi antrenorul liniei de trei sferturi, în timp ce Steve McDowell se va ocupa de pregătirea pachetului de înaintare.

Fostul tehnician, Serge Lairle, a stat la cârma României timp de un an, francezul preluându-i pe "stejari" în luna mai a anului trecut. Lairle a plecat de la naţională împreună cu fiul său, analist video în ultima perioadă la naţională, dar şi cu secundul Olivier Nier.

Romeo Gontineac

- data şi locul naşterii: 18 decembrie 1973, Hlipiceni

- post: centru

- participant la patru Cupe Mondiale (1995, 1999, 2003, 2007)

- 76 de selecţii pentru echipa naţională

- în 1999 a fost desemnat vice-căpitan al "Stejarilor"

- în 2003 a fost căpitan al echipei naţionale la Cupa Mondială

- la nivel de club a jucat pentru: Paşcani, Cluj, South Western District (Africa de Sud), Grenoble (Franţa), Pau (Franţa), Aurillac (Franţa)

- a câştigat titlul de campion cu Aurillac în 2006

- în această lună a fost numit antrenor principal al echipei naţionale