joi, 20 mai 2010

Botoşănean numit antrenor al "stejarilor"

Înaintea dublei din cadrul recalificării pentru Cupa Mondială dintre România şi Ucraina, botoşăneanul Romeo Gontineac a fost numit antrenor al naţionalei României de rugby. Romeo Gontineac, născut la Hlipiceni pe 18 decembrie 1973, a fost desemnat de Federaţia Română de Rugby (FRR) să pregătească reprezentativa de seniori alături de neozeelandezul Steve McDowell, fost internaţional "All Blacks". Cei doi, care au făcut parte şi din vechiul staff, Gontineac fiind secund, iar Steve McDowell fiind responsabil cu pregătirea fizică a rugbiştilor, au fost numiţi să se ocupe de pregătirea "stejarilor" după ce fostul antrenor, francezul Serge Lairle, nu a acceptat diminuarea contractului, FRR renunţând astfel la serviciile sale. "Financiar nu ne mai permitem pentru că bugetul nostru s-a redus, la fel ajutorul de la IRB. I-am făcut o nouă ofertă mult sub ceea ce doreşte", a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.

Prin numirea sa alături de Steve McDowell la cârma reprezentativei de seniori, Romeo Gontineac va conduce practic pentru prima dată un joc pe care România îl va susţine pe teren propriu, chiar la Botoşani, locul unde se va disputa pe 5 iunie de la ora 18.30 pe Stadionul "Municipal" meciul retur din cadrul recalificării pentru Cupa Mondială dintre România şi Ucraina, turul urmând a se disputa cu două săptămâni mai devreme, pe 22 mai la Kiev. "Mă simt onorat şi obligat să transmit valorile pe care le-am acumulat timp de 16 ani la echipa naţională. Este o onoare pentru că sunt puţine discipline sportive care pot reprezenta cu brio ţara şi cred că rugbyul este una dintre ele. Pe plan personal este o ambiţie să reuşesc la echipa naţională. Primul obiectiv este să calific România la Cupa Mondială", a susţinut botoşăneanul.

Romeo Gontineac va fi antrenorul liniei de trei sferturi, în timp ce Steve McDowell se va ocupa de pregătirea pachetului de înaintare.

Fostul tehnician, Serge Lairle, a stat la cârma României timp de un an, francezul preluându-i pe "stejari" în luna mai a anului trecut. Lairle a plecat de la naţională împreună cu fiul său, analist video în ultima perioadă la naţională, dar şi cu secundul Olivier Nier.

Romeo Gontineac

- data şi locul naşterii: 18 decembrie 1973, Hlipiceni

- post: centru

- participant la patru Cupe Mondiale (1995, 1999, 2003, 2007)

- 76 de selecţii pentru echipa naţională

- în 1999 a fost desemnat vice-căpitan al "Stejarilor"

- în 2003 a fost căpitan al echipei naţionale la Cupa Mondială

- la nivel de club a jucat pentru: Paşcani, Cluj, South Western District (Africa de Sud), Grenoble (Franţa), Pau (Franţa), Aurillac (Franţa)

- a câştigat titlul de campion cu Aurillac în 2006

- în această lună a fost numit antrenor principal al echipei naţionale

Niciun comentariu: